Nieuwsberichten

Swim2play

Afgelopen weken hebben de kinderen van stamgroep Mercurius weer 5 spetterende zwemlessen in de Wetterstins gehad!  Iedere keer is het weer een feestje om in de zwemkleding te stappen en het zwembad in te duiken. Spelenderwijs zijn de kinderen met alle facetten van zwemmen bezig; duiken, onder water zwemmen, de borstcrawl.  Voor sommige kinderen nog een laatste setje richting het zwemdiploma, maar voor de meeste kinderen ook fijn om zo voor het zomerseizoen weer even te wennen aan het water en het zwemmen.  Volgende week starten stamgroep Mars en Pluto met deze leuke Swim2play lessen! 

Handbaltoernooi leerjaar 8

Afgelopen donderdagmiddag heeft leerjaar 8 meegedaan aan het handbaltoernooi in de Nije Westermar. Met bijna de gehele klas waren we vertegenwoordigd om te strijden voor de felbegeerde beker. Helaas zijn we niet doorgedrongen tot de finale maar met een mooie 3e en 5e plaats kunnen de leerlingen trots op zichzelf zijn. 

Brecht, onze voorleestopper!

Na het winnen van de voorleeswedstrijd hier op school en de winst in de district finales, mocht Brecht meedoen in de halve finale van de nationale voorleeswedstrijd. Van de 9 deelnemers is Brecht als 4e geëindigd. Helaas is ze niet door naar de landelijke finale.  Als school zijn we supertrots op Brecht haar knappe prestatie. Zij is en blijft voor ons een echte voorleeskampioen!

De Grote Rekendag!

Vandaag, op 20 maart, vond de Grote Rekendag plaats! In het teken van samenwerking en rekenplezier zijn leerjaar 1&2 aan leerjaar 5&6 gekoppeld en leerjaar 3&4 aan leerjaar 7&8. In alle groepen zijn leerlingen bezig geweest met verzamelen, ordenen, categoriseren, bekijken en in beeld brengen. Zo is er een groep naar buiten geweest om paaseieren te zoeken en zijn hier later staafgrafieken van gebouwd en getekend. In de andere groep hebben leerlingen een getallenlijn geordend, zijn gemaakte sommen in een staafgrafiek verwerkt en legoblokjes bekeken en geordend op zijn kenmerken. Het was een groot rekenfestijn! Voor herhaling vatbaar!

Open dag 2024

Gistermiddag was het Wrâldpoarte lab open voor bezoekers. Elke groep had een ander thema en hierdoor was het een waar spektakel.Zo waren er proefjes, foto’s en enorm veel materiaal te bewonderen. Kon u er gistermiddag niet bij zijn?Niet getreurd, hierbij een prachtige video van de hele school!

Het Wrâldpoarte LAB

Vanmiddag is ‘het Wrâldpoarte Lab’ officieel geopend door professor Plof, Roboroos en Loesje. Gelukkig ging het proefje met de tijdmachine net goed! De komende paar weken zullen alle stamgroepen bezig zijn met hun eigen lab. Zo hebben we een kleurenlab, een waterlab, een voedsellab, een cosmetisch lab en een historisch lab. Over twee weken zijn de resultaten tijdens de ‘Open dag’ op 14 maart van 15.30 uur tot 17.00 uur te bewonderen. Komt u ook bij deze fantastische presentatiemiddag? Tot dan!

Voorleestopper door naar de volgende ronde!

Gisteravond heeft Brecht meegedaan met de voorleeswedstrijd in Burgum. Na het winnen van de schoolfinale heeft ze ook deze wedstrijd glansrijk gewonnen! Met het boek ‘Lampke’ van van Annet Schaap heeft ze naast haar mooie voorleesstem ook de Fryske taal naar een hoger plan getild! We zijn supertrots op haar en we wensen haar veel succes voor de volgende ronde!

Schaatskoorts

Wat was een fantastische eerste schoolweek in het jaar 2024! Het was heerlijk koud en wat scheen het zonnetje lekker deze week. Met de kou kregen we eerder deze week al wat schaatskoorts en zo was er contact gelegd met de schaatsbaan van Garyp. Gisterochtend kwam dan ook het heugelijke nieuws dat we naar de baan konden. Vandaar zijn we met leerjaar 5 t/m 8 heerlijk onze donderdagochtend begonnen op het ijs. Doordat leerjaar 5 en 6 eerder dit schooljaar al mooi een aantal schaatslessen heeft gehad in de Elfstedenhal konden de leerlingen zo het ijs op knallen. Het was een groot feest! We hopen het over een paar weken wellicht nog eens te mogen doen. Wie weet?? En anders wordt dat idee even in de ijskast gezet voor het volgende winterseizoen.

Kunstshow Blink

In de afgelopen 2 maand hebben alle kinderen in de bovenbouw tijdens de creatieve lessen van juf Petra Kazimier gewerkt aan hun eindproduct: bijzondere kledingstukken en een zelfbedachte 13e provincie. Op een heuse rode loper werden de stijlvolle outfits geshowd aan het publiek. Aan de hand van een zelfgekozen nummer en speaker konden we genieten van de meest uiteenlopende ideeën. Leerjaar 5 en 6 heeft de afgelopen periode gewerkt aan hun eigen provincie. Ze mochten in groepjes een zelfbedachte 13e provincie ontwerpen. Wie weet welke plannen we in de toekomst terug gaan zien in Nederland! Via onderstaande link kunt u een film bekijken: https://youtu.be/pR4PO9D-qlw