Nieuwsberichten

Meesters- en juffendag

Vanochtend hoog bezoek op de school! De meesters- en juffendag met als thema ‘Idolen’ begonnen met een bezoek van onze koning en koningin. Samen met de prinsesjes kwamen ze aan in een Porsche! Een goede start van onze dag! Na aankomst van ons hoog bezoek vanmorgen, hebben alle kinderen ook meegedaan aan de (kleintje) Elfstedentocht! In groepjes rond de school en door het dorp, langs de kinderen van leerjaar 8, om opdrachtjes uit te voeren. Wat hebben we genoten van deze geslaagde meesters- en juffendag en wat zagen alle kinderen er práchtig uit!

Laatste ateliers!

Vandaag alweer de allerlaatste ateliers van dit schooljaar gehad! Er zijn zandstranden gemaakt om alvast een beetje in de zomerstemming te komen. Daarnaast zijn kinderen bezig geweest met het maken van stop motion filmpjes, stripverhalen, bubbelkunst, diamond paintings, pompom kunst en spekstenen beeldjes. Daar hield het niet mee op, want er zijn zelfs kinderen aan het vissen geweest. Een groot succes weer!

Koningsspelen 2024!

Vandaag hebben we een fantastische Koningsspelen gehad! Eerst hebben we in gemixte groepen gezamenlijk ontbeten en daarna werden alle kinderen in kleine groepen gemixt, waarna ze langs 8 feestelijke oranje activiteiten. Hierbij valt te denken aan stoelendans, een heuse liedjesbingo, oud hollandse spellen, een puzzel, een zoekopdracht en buitenspellen. Eén en al beweging en een groot feest. De hele school kleurde zo voor een dag oranje! Op naar de editie van 2025.

Schoolkorfbaltoernooi!

Vanmiddag werd het schoolkorfbaltoernooi door V&V Garyp georganiseerd. Met maar liefst 9 teams sterk hebben we als school meegedaan. Er werd goed vrijgelopen, overgegooid en gescoord. Wauw, wat kunnen we trots zijn op onze leerlingen! Bedankt voor de goede organisatie en op naar de volgende editie.

Schoolvoetbalsucces!

Vanmiddag hebben de jongens van de Wrâldpoarte het fantastisch gedaan in de finale van het schoolvoetbaltoernooi. Na een winst in de eerste wedstrijd, zijn er twee wedstrijden gelijk gespeeld. De vierde en laatste wedstrijd moest gewonnen worden. En dat is glansrijk gelukt! Met een punt verschil qua doelsaldo mogen ze de 1e prijs mee naar huis nemen! We zijn supertrots!

Swim2play

Afgelopen weken hebben de kinderen van stamgroep Mercurius weer 5 spetterende zwemlessen in de Wetterstins gehad!  Iedere keer is het weer een feestje om in de zwemkleding te stappen en het zwembad in te duiken. Spelenderwijs zijn de kinderen met alle facetten van zwemmen bezig; duiken, onder water zwemmen, de borstcrawl.  Voor sommige kinderen nog een laatste setje richting het zwemdiploma, maar voor de meeste kinderen ook fijn om zo voor het zomerseizoen weer even te wennen aan het water en het zwemmen.  Volgende week starten stamgroep Mars en Pluto met deze leuke Swim2play lessen! 

Handbaltoernooi leerjaar 8

Afgelopen donderdagmiddag heeft leerjaar 8 meegedaan aan het handbaltoernooi in de Nije Westermar. Met bijna de gehele klas waren we vertegenwoordigd om te strijden voor de felbegeerde beker. Helaas zijn we niet doorgedrongen tot de finale maar met een mooie 3e en 5e plaats kunnen de leerlingen trots op zichzelf zijn. 

Brecht, onze voorleestopper!

Na het winnen van de voorleeswedstrijd hier op school en de winst in de district finales, mocht Brecht meedoen in de halve finale van de nationale voorleeswedstrijd. Van de 9 deelnemers is Brecht als 4e geëindigd. Helaas is ze niet door naar de landelijke finale.  Als school zijn we supertrots op Brecht haar knappe prestatie. Zij is en blijft voor ons een echte voorleeskampioen!

De Grote Rekendag!

Vandaag, op 20 maart, vond de Grote Rekendag plaats! In het teken van samenwerking en rekenplezier zijn leerjaar 1&2 aan leerjaar 5&6 gekoppeld en leerjaar 3&4 aan leerjaar 7&8. In alle groepen zijn leerlingen bezig geweest met verzamelen, ordenen, categoriseren, bekijken en in beeld brengen. Zo is er een groep naar buiten geweest om paaseieren te zoeken en zijn hier later staafgrafieken van gebouwd en getekend. In de andere groep hebben leerlingen een getallenlijn geordend, zijn gemaakte sommen in een staafgrafiek verwerkt en legoblokjes bekeken en geordend op zijn kenmerken. Het was een groot rekenfestijn! Voor herhaling vatbaar!