Nieuwsberichten

Koperblazen

De afgelopen weken hebben de kinderen van leerjaar 5 en 6 les gehad van de Wâldsang. Ze hebben geleerd om koperinstrumenten te bespelen. Dit project is afgelopen week afgesloten met een concert voor alle ouders. Er kwamen veel ouders kijken en de kinderen hebben zichzelf van hun beste kant laten horen! We hebben genoten! Binnenkort zijn ze ook bij het kerstconcert te beluisteren, want ook dan zullen ze hun kunsten ten gehore brengen! Wilt u nog beelden van het concert zien? Dan kan via de volgende link: https://youtu.be/P62–9Ri-Z0

Schoolschaatsen

De afgelopen weken zijn de kinderen van leerjaar 5 en 6 op de vrijdag naar de ijshal geweest. De kinderen hebben in verschillende groepen balans leren houden op het ijs, bochten draaien en vaart maken. Mooi om te zien hoe de kinderen in een korte tijd vooruit gaan en steeds meer durven op het ijs. Vandaag zijn de schaatslessen afgesloten met de Elfstedentocht. De kinderen moesten langs alle 11 steden schaatsen en konden een kaart met een QR-code laten scannen om zo de afstand bij te houden. In de klas hebben we al een aantal codes op de site www.11stedenbattle.nl opgezocht om te kijken hoeveel punten iedereen binnen heeft gehaald.

De voorleeswedstrijd

Vandaag was het dan zover: de finale van de voorleeswedstrijd! In de Kinderboekenweek zagen we tijdens de eerste ronde al veel kinderen super mooi voorlezen. Dit was al een voorproefje van de finale. Tijdens de schoolfinale, onder toeziend oog van leerjaar 3 t/m 8, werd er ook weer prachtig voorgelezen, maar nog veel belangrijker het plezier spatte er vanaf! De 5 finalisten maakten het de jury erg lastig. De jury verkoos uiteindelijk Fardau tot winnaar, waardoor zij in de volgende ronde onze school mag vertegenwoordigen! Alle deelnemers bedankt en Fardau, heel veel succes!

Kunst in de klas

De kinderen van leerjaar 7 en 8 krijgen dit jaar elke vrijdag les in de beeldende kunst. Met vakdocent Petra zijn we dit jaar begonnen met het maken van een eigengemaakt fantasiedier. Dit fantasiedier wordt gemaakt met papier maché en kinderen hebben zich door meerdere dieren laten inspireren. Vandaar zien we ook verschillende diersoorten gecombineerd door de school verschijnen. Met het verven komen de dieren tot leven en de details zoals het toevoegen van veren en knopen maakt het helemaal af. De komende tijd zien we de dieren tentoongesteld worden door school. Na dit project gaan de kinderen de komende tijd bezig met druktechnieken en linoleum.

Kinderpostzegelactie

Vanaf vandaag komen de kinderen van level 7 langs de deuren voor het verkopen van kinderpostzegels en andere producten die deze actie ondersteunen. De actie staat dit jaar in het teken van: ‘Ieder kind met een vrij hoofd naar school’. Met het ingezamelde geld worden kinderen geholpen die door problemen thuis, vastlopen op school. De actie duurt van 28 september tot en met 5 oktober!

De gi-ga-groene kinderboekenweekstart!

Vanmiddag hebben we met de hele school de Kinderboekenweek geopend! Het thema van dit jaar is Gi-ga-groen. De leerlingen hebben in tweetallen een Gi-ga-groene speurtocht gedaan en een fantasiedier gemaakt van natuurlijk materiaal. In de speurtocht zijn er boeken gezocht en bekeken, groene geluiden gehoord en letterpuzzels gedaan. Mooi om te zien dat de kinderen van de bovenbouw, de onderbouw kinderen helpen en op een hoger niveau brengen!

Afval opruimen in het dorp

Zoals ieder jaar zorgen de leerlingen van CBS de Wrâldpoarte voor een nette schoolomgeving. Ook dit jaar werden de vuilniszakken weer goed gevuld. Volgend schooljaar kunt u ze weer voorbij zien komen. Natuurlijk hopen we dan op minder afval!

Een aflevering van Dit is Holland

Het programma Dit is Holland is bij ons op school geweest om een item op te nemen over de gang van zaken bij ons op school! Hiermee krijgt u een kijkje in de dagelijkse sfeer bij ons op de Wrâldpoarte.

Sportdag

Vandaag hebben alle leerlingen van de Wrâldpoarte deelgenomen aan de Koningsspelen. We zijn gestart met een warming-up. Daarna zijn alle leerlingen in groepjes gaan strijden tegen elkaar. De kinderen hebben acht verschillende onderdelen uitgevoerd, waarbij ze een teamscore moesten neerzetten. Er is afgesloten met een touwtrekwedstrijd. Aan het einde van de dag hebben we de uitslagen bekend gemaakt. ‘s Middags zijn we aan de slag gegaan met denksporten. Ook tijdens deze activiteiten was er een fijne sfeer! We kijken terug op een fijne dag. We willen alle ouders die een bijdrage hebben geleverd, vriendelijk bedanken.