Nieuwsberichten

Kerstgroet

Buiten in de donkere nacht, begint een ster te stralen, met een wonderbare kracht. Het is niet te verklaren, met Hem die is verwacht, zal er vrede op aarde neerdalen. We wensen jullie als team een warme feestdagen toe en een gelukkig en gezond 2022!

Sinterklaasfeest!

De week is weer voor bij geschoten. We hebben net als de kinderen, weer enorm genoten. Gelukkig konden Sint en Piet weer bij ons op school komen, Wellicht liggen de kinderen hier vannacht nog over te dromen. Mooie cadeaus gekozen uit de schatkamer van Sint, Er was iets meegenomen voor ieder kind. Aan de foto’s kunt u zien hoe het feest in de klas is verlopen, Sinterklaas tot volgend jaar, mogen we hopen.

Op pad bij de Spitkeet!

De afgelopen twee weken is de onderbouw in twee groepen naar de Spitkeet in Harkema geweest. Hier hebben we het Egelpad gelopen; een route langs de ouderwetse huisjes om te zien hoe de mensen vroeger leefden. Tussendoor konden er opdrachten worden gemaakt waarbij de kinderen veel op zoek gingen in de natuur. Na het lopen van de route, hebben we gezellig met elkaar fruit gegeten en konden de kinderen hun lol niet op in de speeltuin!

Naar het Rijksmuseum!

Op donderdag 28 oktober zijn de kinderen van leerjaar 6 t/m 8 in de bus naar het Rijksmuseum geweest. Het was een gezellige sfeer, want er waren een aantal leerlingen die een bingo voor in de bus hadden georganiseerd. Daarnaast was het ook tijdens het rijden al een educatief uitje. Zo zijn we langs het Olympisch stadion gereden, langs het Concertgebouw en over de Afsluitdijk.   In het museum zijn we in kleine groepen uit elkaar gegaan en zijn we aan de hand van een gids meegenomen door het museum. We hebben verschillende schilderijen en voorwerpen uit de tijd van de V.O.C. bekeken. Natuurlijk was voor alle kinderen de Nachtwacht het hoogtepunt. Het was een gezellige en leerzame dag!  

Musical Master Gysbert III

Afgelopen donderdag zijn we met alle kinderen naar de musical van Master Gysbert geweest. Een musical over het al dan niet uitsterven van de Friese taal. Deze derde versie van Musical Master Gysbert is nog komischer en spannender dan de vorige musicals. De kinderen uit de klas van Master Gysbert weten niet wat hun overkomt als meester van de ene op de andere dag Egyptisch spreekt. En dat niet alleen: Heel Friesland is veranderd in een soort van Egypte. De kinderen willen graag uitzoeken hoe dat kan. Het spannende onderzoek leidt hun langs Cleopatra, Julius Caesar en Rembrandt… Master Gysbert III is een muzikale theatervoorstelling voor kinderen, maar is net zo leuk voor volwassenen! De voorstelling zit stikvol meertaligheid, taalgrappen, actualiteiten, absurditeiten, maar kent ook prachtige songs. Kortom: Master Gysbert III is een voorstelling voor iedereen die vijf kwartier mee wil reizen naar een andere wereld. We hebben flink gelachen met elkaar, want er werd veel humor in gebruikt. Ook dit was weer een geslaagde dag!  

Kinderboekenweek leesspektakel

Ook deze week is er weer aandacht besteed aan de Kinderboekenweek. Dinsdag en donderdag hebben de kinderen van de bovenbouw voorgelezen aan kinderen van de onderbouw. Door de hele school zaten groepjes kinderen te genieten van boeken. De voorlezers gaven elkaar dinsdagmiddag goede tips om donderdagmiddag er al helemaal een succes van te maken. Verhalen werden verteld, woorden werden uitgelegd en plaatjes werden bekeken. Door al dit voorlezen en luisteren naar mooie verhalen hopen we het leesplezier aan te wakkeren om de kinderen allemaal mooi door te laten lezen in de vakantie!

De voorleeswedstrijd!

Wat is een Kinderboekenweek nou zonder voorleeswedstrijd?! Ook dit jaar hebben we deze nu beruchte wedstrijd georganiseerd. Tijdens de eerste (klassen) ronde zagen we al veel kinderen super mooi voorlezen. Dit was echt al een voorproefje van de finale die vandaag heeft plaatsgevonden. Tijdens de schoolfinale, onder toeziend oog van leerjaar 4 t/m 8, werd er ook weer prachtig voorgelezen, maar nog veel belangrijker het leesplezier spatte er vanaf! We hebben echt genoten van alle deelnemers. De jury verkoos uiteindelijk Jelke tot winnaar, waardoor hij mag gaan strijden in de volgende ronde! Alle deelnemers bedankt en Jelke, heel veel succes.

Kinderpostzegelactie!

We gaan er weer voor! De kinderen van leerjaar 7 gaan de deuren weer bij langs voor de landelijke kinderpostzegelactie. Voor kinderen, door kinderen. Elk jaar gaan zo’n 140.000 kinderen langs de deuren om verschillende producten – waaronder kinderpostzegels – te verkopen. Ze zamelen daarmee geld in om kinderen kansen te geven op een betere toekomst. De kinderen kunnen kinderpostzegels verkopen, maar natuurlijk ook kaarten voor de feestdagen en andere leuke producten zoals bloembommetjes, een shopper en blikjes met vrolijke Gorgel-pleisters. Daarnaast kan er dit jaar ook weer gekozen worden voor een eenmalige donatie. Graag tot ziens bij uw voordeur!

Bouw je eigen kartonnen stoel

Zo aan het eind van de basisschool krijgt leerjaar 8 een aantal andere opdrachten om het jaar af te sluiten. De kinderen zijn al bezig geweest met een werkstuk en hebben een verslag geschreven over hun droombaan. Deze week zijn de kinderen bezig geweest met het bouwen van een kartonnen stoel. De kartonnen stoelen zijn vandaag allemaal op school gebracht en meester Gerrit Jan heeft ze getest. Het was een groot feest! Eén stoel heeft de test niet doorstaan, maar de rest is met vlag en wimpel geslaagd. Hieronder kunt u de exemplaren bewonderen.