Nieuwsberichten

Voorleestopper door naar de volgende ronde!

Gisteravond heeft Brecht meegedaan met de voorleeswedstrijd in Burgum. Na het winnen van de schoolfinale heeft ze ook deze wedstrijd glansrijk gewonnen! Met het boek ‘Lampke’ van van Annet Schaap heeft ze naast haar mooie voorleesstem ook de Fryske taal naar een hoger plan getild! We zijn supertrots op haar en we wensen haar veel succes voor de volgende ronde!

Schaatskoorts

Wat was een fantastische eerste schoolweek in het jaar 2024! Het was heerlijk koud en wat scheen het zonnetje lekker deze week. Met de kou kregen we eerder deze week al wat schaatskoorts en zo was er contact gelegd met de schaatsbaan van Garyp. Gisterochtend kwam dan ook het heugelijke nieuws dat we naar de baan konden. Vandaar zijn we met leerjaar 5 t/m 8 heerlijk onze donderdagochtend begonnen op het ijs. Doordat leerjaar 5 en 6 eerder dit schooljaar al mooi een aantal schaatslessen heeft gehad in de Elfstedenhal konden de leerlingen zo het ijs op knallen. Het was een groot feest! We hopen het over een paar weken wellicht nog eens te mogen doen. Wie weet?? En anders wordt dat idee even in de ijskast gezet voor het volgende winterseizoen.

Kunstshow Blink

In de afgelopen 2 maand hebben alle kinderen in de bovenbouw tijdens de creatieve lessen van juf Petra Kazimier gewerkt aan hun eindproduct: bijzondere kledingstukken en een zelfbedachte 13e provincie. Op een heuse rode loper werden de stijlvolle outfits geshowd aan het publiek. Aan de hand van een zelfgekozen nummer en speaker konden we genieten van de meest uiteenlopende ideeën. Leerjaar 5 en 6 heeft de afgelopen periode gewerkt aan hun eigen provincie. Ze mochten in groepjes een zelfbedachte 13e provincie ontwerpen. Wie weet welke plannen we in de toekomst terug gaan zien in Nederland! Via onderstaande link kunt u een film bekijken: https://youtu.be/pR4PO9D-qlw

Kerst 2023!

De afgelopen dagen stonden in het teken van Kerst 🎄.Woensdag hebben we een mooie kerstviering in de Andreastsjerke gehad, samen met ds. Jacolien hebben alle groepen een stukje van de viering voorbereid, zoals een toneelstukje, gedicht en liedjes. Er was een grote opkomst met familie, fijn zo met elkaar. Vandaag hebben we een schoolbreed kerstcircuit georganiseerd, waarbij jong en oud met elkaar allerlei kerstige activiteiten hebben gedaan. In groepen gingen de kinderen langs alle juffen en meesters, waar ze 15 minuten aan een leuke activiteit konden werken.Prachtig om te zien hoe alle kinderen elkaar helpen en met elkaar samenwerken!🌟We hebben de laatste schoolweek van 2023 zo gezellig met elkaar afgesloten en kijken terug op een mooi jaar. Op naar 2024, met veel leerzame en sfeervolle momenten! Namens het hele team van CBS de Wrâldpoarte wensen wij u allen fijne feestdagen toe en alvast een goed en gezond 2024! 🎇

Sint- en pietenmuts knutselmiddag!

Afgelopen dinsdagmiddag hebben we met de hele onderbouw voorbereidingen getroffen voor het hoge bezoek dat wij aanstaande dinsdag 5 december mogen verwachten. Alle kinderen hebben een sint- of pietenmuts gemaakt.  De kinderen konden kiezen uit zes verschillende hoeden en mochten zelf de keuze maken welke ze wilden maken. In kleinere groepjes zijn de kinderen aan de slag gegaan en het eindresultaat van de middag was prachtig! Fijn dat er een paar moeders en een beppe kwamen helpen! Laat de sint en zijn pieten maar komen!  

Voorleeskampioen ‘De Wrâldpoarte’ 2023!

Afgelopen donderdagmiddag hebben we de finale van de voorleeswedstrijd gehouden. De 6 finalisten uit de drie bovenbouwgroepen gingen met elkaar de strijd aan om voorleeskampioen van ‘De Wrâldpoarte’ te worden. Door een professionele jury werd uiteindelijk Brecht Ponne gekroond tot kampioen van de school. Brecht mag ‘De Wrâldpoarte’ vertegenwoordigen in de vervolgronde. Gefeliciteerd Brecht en heel veel succes gewenst! 

Ateliers

Vanmiddag zijn de eerste atelierweken van dit jaar afgerond. De kinderen zijn bezig geweest met macramé, houtskool, verf, tekentechnieken, natuurmaterialen en speksteen. Verder hebben een aantal kinderen zich in het zweet gewerkt bij de ateliers korfbal en crossfit. Techniek mag niet ontbreken in het geheel, vandaar dat een aantal kinderen bezig zijn geweest om een lichtgevende kerstboom in elkaar te solderen!

Musical Master Gysbert

Leerjaar 5 en 6 zijn afgelopen woensdag naar de musical ‘Master Gysbert IV’ geweest. In een spannend avontuur doet Master Gysbert er alles aan om achter ‘It Boalsert mystearje’ te komen. Hij wordt daarbij geholpen door de roep van een sirene-achtig geluid. Het is een roep vanuit het Noorden, waar het ‘smeltende pompeblêdhert’ bewaard wordt. Ook de criminele Vrolijke Frans doet er alles aan om dit geheim in handen te krijgen, want daarmee kan hij voor eeuwig en altijd de Friese taal uitroeien en Fryslân ten onder laten gaan.  Het wordt een race tegen de klok… Musical Master Gysbert zit vol met (taal)grappen, songs en actualiteiten en is ‘alderferskuorrendst leuk’ voor jong en oud! Dat maakt dat dit een fantastisch uitje was, want wat hebben we gelachen en van de Friese taal genoten.

Bezoek leerjaar 8 aan de boer

Vandaag, woensdag 4 oktober heeft leerjaar 8 een bezoek gebracht aan maatschap J de Boer. De kinderen werden door vrijwilligers van It Fryske Gea en Natuurlandschap Fryslân meegenomen in de natuur. Onder begeleiding van de vrijwilligers en ouders werden er bomen gesnoeid en onderzoek gedaan naar elzensingels. Ook mochten ze van de gerooide takken een eigen speer maken. Kortom een heerlijk actief dagje in de natuur!