Nieuwsberichten

Voorleeswedstrijd

10 maart heeft Jelke namens de Wrâldpoarte meegedaan aan de 2e ronde van de voorleeswedstrijd. Hierbij nam hij het op tegen kinderen van andere scholen. Hij heeft zich tijdens dit optreden geplaatst voor de halve finale in Grou! Een topprestatie! We wensen hem natuurlijk veel succes!

The Daily Mile voor Oekraïne

De routes zijn uitgezet, dus morgen starten we met de eerste van vier Daily Miles. Dit doen we om zoveel mogelijk geld op te halen voor Oekraïne.  Op de afbeelding vindt u de route voor leerjaar 1 en 2 in het blauw en de route voor leerjaar 3 t/m 8 in het rood. Deze actie wordt niet alleen gedaan op onze school, maar op alle scholen van onze stichting. Zo gaan we met elkaar een mooi bedrag ophalen waar ze in Oekraïne iets aan gaan hebben. We starten om 12.30 uur vanaf school. Ouders die willen aanmoedigen zijn natuurlijk welkom langs de route! Bent u nog geen sponsor? Geen probleem. Dat kan nog steeds via de QR-code in de afbeeldingen.  Update: Wat was onze actieweek voor Oekraïne een succes! Onze 12 scholen hebben ruim 34.000 euro opgehaald! We bedanken onze leerlingen voor hun inzet en u als sponsor voor uw bijdrage!

De open dag!

Wat superfijn om alle ouders, pakes, beppes, opa’s en oma’s weer te mogen begroeten in de school! Fijn dat jullie allemaal kwamen kijken. En voor wie niet kon komen, staat er een fantastisch mooie 360graden rondleiding op de website! Zeker het bekijken waard.

Het 40-dagen project!

Inmiddels is de veertigdagentijd begonnen. Deze periode is in Garyp gekoppeld aan een jaarlijkse spaaractie. Dit jaar wordt er gespaard voor God’s golden Acre in Zuid Afrika. Er zijn allerlei acties om zoveel mogelijk geld op te halen voor dit prachtige doel. De leerlingen van leerjaar 8 hebben inmiddels flyers hiervan rondgebracht in het dorp. De mensen in Garyp kunnen digitaal een bijdrage leveren, maar kunnen ook een contante bijdrage leveren op verschillende plekken in het dorp bijvoorbeeld bij de Spar of op school. Op school staat een doos bij de ingang van de onderbouw-unit. We hopen met elkaar op een mooie opbrengst. 

Kerstgroet

Buiten in de donkere nacht, begint een ster te stralen, met een wonderbare kracht. Het is niet te verklaren, met Hem die is verwacht, zal er vrede op aarde neerdalen. We wensen jullie als team een warme feestdagen toe en een gelukkig en gezond 2022!

Sinterklaasfeest!

De week is weer voor bij geschoten. We hebben net als de kinderen, weer enorm genoten. Gelukkig konden Sint en Piet weer bij ons op school komen, Wellicht liggen de kinderen hier vannacht nog over te dromen. Mooie cadeaus gekozen uit de schatkamer van Sint, Er was iets meegenomen voor ieder kind. Aan de foto’s kunt u zien hoe het feest in de klas is verlopen, Sinterklaas tot volgend jaar, mogen we hopen.

Op pad bij de Spitkeet!

De afgelopen twee weken is de onderbouw in twee groepen naar de Spitkeet in Harkema geweest. Hier hebben we het Egelpad gelopen; een route langs de ouderwetse huisjes om te zien hoe de mensen vroeger leefden. Tussendoor konden er opdrachten worden gemaakt waarbij de kinderen veel op zoek gingen in de natuur. Na het lopen van de route, hebben we gezellig met elkaar fruit gegeten en konden de kinderen hun lol niet op in de speeltuin!

Naar het Rijksmuseum!

Op donderdag 28 oktober zijn de kinderen van leerjaar 6 t/m 8 in de bus naar het Rijksmuseum geweest. Het was een gezellige sfeer, want er waren een aantal leerlingen die een bingo voor in de bus hadden georganiseerd. Daarnaast was het ook tijdens het rijden al een educatief uitje. Zo zijn we langs het Olympisch stadion gereden, langs het Concertgebouw en over de Afsluitdijk.   In het museum zijn we in kleine groepen uit elkaar gegaan en zijn we aan de hand van een gids meegenomen door het museum. We hebben verschillende schilderijen en voorwerpen uit de tijd van de V.O.C. bekeken. Natuurlijk was voor alle kinderen de Nachtwacht het hoogtepunt. Het was een gezellige en leerzame dag!  

Musical Master Gysbert III

Afgelopen donderdag zijn we met alle kinderen naar de musical van Master Gysbert geweest. Een musical over het al dan niet uitsterven van de Friese taal. Deze derde versie van Musical Master Gysbert is nog komischer en spannender dan de vorige musicals. De kinderen uit de klas van Master Gysbert weten niet wat hun overkomt als meester van de ene op de andere dag Egyptisch spreekt. En dat niet alleen: Heel Friesland is veranderd in een soort van Egypte. De kinderen willen graag uitzoeken hoe dat kan. Het spannende onderzoek leidt hun langs Cleopatra, Julius Caesar en Rembrandt… Master Gysbert III is een muzikale theatervoorstelling voor kinderen, maar is net zo leuk voor volwassenen! De voorstelling zit stikvol meertaligheid, taalgrappen, actualiteiten, absurditeiten, maar kent ook prachtige songs. Kortom: Master Gysbert III is een voorstelling voor iedereen die vijf kwartier mee wil reizen naar een andere wereld. We hebben flink gelachen met elkaar, want er werd veel humor in gebruikt. Ook dit was weer een geslaagde dag!